Статті 

Що краще: бритва чи епілятор?

Це питання ставить практично будь-яка жінка, що видаляє волосся на тілі. На жіночому тілі є особливі зони, волосся на яких подобається не всім жінкам і чоловікам.

Це волосся може виглядати не естетичним, особливо якщо це красива дівчина у відвертій сукні, милому бікіні або в прозорих колготках.

Зазвичай волосся видаляють під пахвами, на гомілках, в області бікіні, рідше на руках і на обличчі. Щоб виглядати бездоганно і прибрати з тіла небажане волосся жінки готові не будь-які процедури – але найпопулярнішими для домашнього використання є гоління волосся лезом та епіляція особливим приладом. Але що з цього краще для використання, що менш травматично і корисніше? Суперечки про те, що краще тривають не один день, і завжди знаходяться затяті прихильниці як виключно бритви, так і виключно епілятора. Але у більшості своїй можна все вміло комбінувати.

Жіноча бритва

Це один з найпопулярніших, швидших і дешевших способів боротьби з небажаним волоссям на тілі. Волосся на ногах або в інших зонах просто збривають гострими лезами, які поміщені в пластиковий корпус із зручною ручкою. Застосовують як чоловічі, традиційні бритви, так і спеціально розроблені для жінок – з плаваючими полосками, потрійними лезами, зволожуючими смужками і так далі.

Звичайно, виробники частенько лукавлять і окрім ніжного рожевого або іншого “жіночого” кольору, по суті особливих відмінностей у чоловічих і жіночих бритвах немає, плаваючі голівки давно стали застосовувати у тих та інших. У чому ж безперечні переваги бритви відносно проведення процедури видалення небажаного волосся?

Передусім – видалення волосся бритвою – це швидко і безболісно, дешево і доступно практично скрізь. Бритви продають у будь-якому супермаркеті і коштують вони недорого. Проте, при голінні можна порізатися, іноді досить сильно – адже бритви заточені дуже гостро. Зазвичай це відбувається на вигинах тіла або в зоні недосконалості шкіри – прищиків, родимок і так далі.

Ноги намазують спеціальною піною або кремом для гоління і збривають волоски проти їх росту, від низу до верху, від області кісточки до коліна і вище, при необхідності. Після закінчення процедури необхідно сполоснути ноги чистою водою і нанести спеціальний лосьйон після гоління. Є особливі щасливці, шкіра яких не така чутлива і вони можуть голити ноги із звичайним милом або простою піною для гоління, у більшості ж шкіра подразнюється.

Волосся після гоління стає темнішим і жорсткішим, вже через один-два дня з’являється “щетина” яку необхідно періодично підголювати. Тому голити під пахвами і ноги доведеться не менше два-три рази на тиждень. Від такого частого гоління шкіра може сильно підсушуватися і подразнюватися, чухатися і зудіти.

Окрім того, щоб результат був хорошим, а подразнення мінімальним, треба часто змінювати бритви, щоб леза завжди були гострими, тупі леза “дряпають” шкіру і зрізують волоски не рівно, що може призводити до проблеми врослого волосся. Це додатковий чинник подразнення і навіть виникнення інфекції в шкірі.

Електробритви для жінок

Одним з варіантів зменшення подразнення шкіри є застосування електробритви. Вона не торкається самими лезами шкіри, і зменшує її подразнення. Але, при дослідженні електробритв на жінках-добровольцях багато з них залишилися невдоволені – електробритва збриває волоски з першого разу погано. А часте тертя на одниму і тому ж місці також призводить до подразнення шкіри при голінні.

Проте, ця бритва може стати рятівним варіантом для тих жінок, у яких понижена здатність звертання крові і їм вкрай небажані навіть дрібні порізи. Бритву використовують без води і мила, що зручно в дорозі і під час подорожі, але на постійне використання вона підходить не дуже добре.

Епіляція та епілятори

Сьогодні усе більш популярними стають методи епіляції без гоління – це салонні процедури з видаленням волосся певними складами або приладами – епіляторами. Створені і впроваджені в широке використання і домашні міні-пристрої, портативні епілятори. Ця процедура не найприємніша, навіть дещо болюча, на думку багатьох жінок, вона вимагає часу і терпіння, зате це вважається одним з самих ніжних методів для жіночої шкіри.

Епілятори здатні забезпечити практично ідеальну гладкість ногам протягом місяця, а то і більше – все залежить від швидкості росту волосся. При цьому повноцінний і правильний догляд за шкірою допоможе майже повністю уникнути неприємних відчуттів під час процедури, і таким чином зробити процес епіляції легким.

Для полегшення процесу епіляції необхідно розпарити ту область тіла, де ви плануєте видаляти небажане волосся, а потім перед процесом епіляції нанести на шкіру особливий розчин на основі спирту. Багато що залежатиме і від самого апарату, яким ви будете проводити процедуру. Епілятори працюють на основі наступного механізму: обертання особливих дисків з металу якісно видаляє волосся шляхом їх висмикування, нібито відразу декількох десятків пінцетів. Волоски висмикуються з коренем, і тому потім ростуть довше через процес відновлення волосу. Звичайно, висмикування волосків в коренем – процедура болюча, тому в епіляторах передбачена система пом’якшення болю і відволікаючих процедур – дія вібрацією або холодом, при цьому рівень зниження больових відчуттів безпосередньо залежить від якості пристрою і його технічних характеристик.

Епілятори – це прилади, досить прості у використанні, вони дозволяють досить надовго забути про небажані волоски на тілі, але при всьому цьому бритва зовсім не дає больових відчуттів і робить шкіру абсолютно гладкою швидко і просто. Вирішувати складно, але кожна жінка повинна вибрати для себе – що їй зручніше і простіше в застосуванні.

Багато жінок, хто жодного разу не користувався епілятором, або користувалися ними давно, коли це були досить прості прилади, вказують на те, що епілятори занадто болючі і процес подразнюватиме шкіру. А ось ті жінки, хто зважився на використання епіляторів і користуються ними постійно, вказують – що це не болючіше, ніж вищипувати брови і шкіра з часом звикає і болю не відчувається. Багато що тут ще залежить від чутливості шкіри і больового порогу, а також від очікувань самої жінки – якщо налаштуватися на больові відчуття – вони з’являться, а якщо настроїти себе на відмінний результат і гладкість шкіри – все пройде цілком терпимо.

Не забувайте про те, що існують ще і салони краси з професійним видаленням волосся та епіляцією різними методам – фотоепіляція, віск, смужки, спеціальні креми і склади. Але вибір завжди залишається за жінкою.

Будьте красивими.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment